Vandaag viert Jean Bobet, de vijf jaar jongere broer van de drievoudige Tourwinnaar Louison Bobet, zijn negentigste verjaardag (fotomontage ’t Is weer koers)…

55 jean bobet

Jean Bobet was zelf een niet onverdienstelijke renner. In 1955 won hij zelfs Parijs-Nice, dat jaar werd hij ook veertiende in de Tour; twee jaar later zou hij nog eens vijftiende worden; dat jaar werd hij ook vijfde in de Waalse Pijl, zijn beste plaats in een klassieker.

Toch zou hij echter vooral naam maken nà zijn wielercarrière, meer bepaald als wielerjournalist. Hij is ook de voice-over in de documentaire “Vive le Tour” van Louis Malle, een schitterende hommage aan de Tour van 1962.

63 jean bobet


Grappig is wel dat Jean Bobet één van de eerste brildragers was in het profpeloton. En zoals je weet, wordt dat in dat milieu gelijk gesteld aan “intellectueel zijn” (denk aan Laurent Fignon b.v.). Het grappige zit ‘m dus in het feit dat Bobet na zijn carrière inderdààd een “intellectueel” beroep is gaan uitoefenen. Wie weet, misschien is die link “bril = intellectueel” wel aan hem te danken/wijten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.