Het is vandaag zestig jaar geleden dat het thema van de film “A Summer Place” van Delmer Daves de top van de Billboard hitparade bereikte. De hoofdrollen in de film werden vertolkt door Richard Egan en Dorothy McGuire, maar het was vooral het jongere koppel van Sandra Dee en Troy Donahue dat emblematisch werd voor de periode (denk maar aan de vermelding in de latere musical “Grease”). Het was inderdaad niet zo vreemd dat in deze “uncoole” periode tussen rock’n’roll en beatmuziek een dergelijke melodie aan de top van de hitparade kon geraken, wél was het opmerkelijk dat het hier om een compositie ging van Max Steiner, die met soundtracks voor “King Kong”, “Gone with the wind” of “Casablanca” eigenlijk toch wel tot een andere generatie behoorde, net als de uitvoerder, orkestleider Percy Faith. En het is al helemaal onbegrijpelijk dat over de hele muziekgeschiedenis gezien, dit (weliswaar lieflijke) melodietje de best verkochte instrumentale popsingle aller tijden is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.