De Spaanse wielrenner Gonzalo Serrano (foto YouTube) heeft de tweede rit in de Ruta del Sol gewonnen. De 25-jarige Spanjaard verraste de punchers in de lastige slotkilometer en boekte zijn eerste profzege. Dylan Teuns werd derde. De Deen Jakob Fuglsang (Astana) blijft leider.

Gonzalo Serrano Rodríguez (Madrid17 augustus 1994) is een Spaans wielrenner die sinds medio 2017 voor Caja Rural-Seguros RGA uitkomt. In 2016 werd Serrano, achter Martín Bouzas, tweede op het nationale kampioenschap tijdrijden voor beloften. Een jaar later werd hij zeventiende bij de eliterenners en won hij de tijdrit voor eliterenners zonder contract. Vanaf eind juli 2017 liep Serrano stage bij Caja Rural-Seguros RGA. Tijdens deze stageperiode reed hij onder meer de Ronde van Utah en de Colorado Classic. Aan het eind van het seizoen kreeg hij een tweejarig profcontract aangeboden. In zijn eerste volledige seizoen bij de Spaanse ploeg werd hij onder meer zestiende in de Trofeo Palma en zesde in de Clássica da Arrábida. In 2019 debuteerde hij in de Ronde van Spanje. Hij eindigde, op meer dan vierenhalf uur van winnaar Primož Roglič, op plek 135. In 2020 won hij reeds het bergklassement in de Ronde van Valencia. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.