Morgen zal het al 55 jaar geleden zijn dat John Lennon en Paul McCartney de handdoek in de ring gooiden wat “If you’ve got troubles” betreft, een nummer dat ze speciaal voor Ringo Starr wilden schrijven. Daarom neemt Ringo maar “Act naturally” op, een nummer geschreven door Johnny Russell and Voni Morrison, dat oorspronkelijk werd opgenomen door Buck Owens and the Buckaroos. Die haalden daarmee in 1963 de nummer één positie op de country hitparade.

De versie van Ringo zal verschijnen op de soundtrack-elpee van de film “Help” (al komt het in de film zelf niet voor) en op de keerzijde van “Yesterday”. Echter niet hier in Vlaanderen: daar wordt dit “Dizzy Miss Lizzy”. Aldus is ofwel dit nummer van Larry Williams ofwel “Act naturally” zelf meteen de laatste cover die The Beatles als zodanig ooit hebben opgenomen. In 1989 zal er ook een versie verschijnen door Ringo samen met Buck Owens, maar let op de vermelding “not for sale” op bovenstaande afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.