Morgen zal het al 35 jaar geleden zijn dat ik de musical “Grease” zag in het Gentse Theater Arena. Het werd helaas geen meevaller.

 Het is helaas geen hattrick geworden in het Gentse musicaltheater Arena. Na een meer dan behoorlijke “Song” en “Superstar” is men uitgegleden over de smeer van “Grease“.
Laten we echter verzachtende omstandigheden pleiten. Vergeet immers de film met John Travolta en Olivia Newton-John want dat is zowel wat scenario als muziek betreft een sterk afwijkende versie. En, het dient gezegd, de producers van de film wisten waarom ze die wijzigingen doorvoerden!
Het boy meets girl-verhaaltje heeft werkelijk niets om het lijf (tenzij een jeansbroek en een leren jekker). Verder was de oorspronkelijke regisseur (z’n naam ben ik kwijt, maar het was een Zak) de laan uitgestuurd en moest Jaak Van de Velde noodgedwongen wel verder werken met het vreselijke flipperkast-decor van Jacques Berwouts.
Ook zitten er nogal wat debutanten van Studio Herman Teirlinck in deze productie en uiteraard hebben deze mensen nog weinig plankenvastheid. Al dient gezegd dat Bien De Moor, net als haar tegenspeler Jo De Backer, wel de noodzakelijke fysieke présence had. (De foto is afkomstig van de website van Wim Danckaert, dus ook hij maakte blijkbaar deel uit van de cast.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.