Wat een merkwaardig toeval! Gisteren was het twintig jaar geleden dat Screamin’ Jay Hawkins is gestorven en vandaag is het tien jaar geleden dat de vaak met hem verwarde Dale Hawkins is gestorven. Inderdaad, ook Dale is eigenlijk maar van één nummer bekend en, jawel, ook hier is het een superieure versie van Creedence Clearwater Revival die de kroon spant. We hebben het uiteraard over “Suzie Q”!

Er zijn uiteraard ook niet onbelangrijke verschillen. Zo is Dale blank, waar Jay zwart is. En speelde Jay piano, dan speelt Dale vooral gitaar. Toch wordt de sologitaar op de originele “Suzie Q” (uitgebracht in mei 1957, een jaar na “I put a spell on you”) gespeeld door James Burton, de man die jarenlang met Elvis Presley werkte en daarna met Roy Orbison en daarvóór met Ricky Nelson.


En tot slot, ter vergelijking:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.