Wiewieneke is de artiestennaam voor Gentenaar Erwin Biliet (foto Facebook) die een originele manier bedacht had om het Gentse volkslied bij het publiek te brengen. Op een triepoorteur had hij een discobar geïnstalleerd en rijdend of stilstaand bracht hij karaoke-versies van Gentse volksliedjes, onder meer van Walter De Buck, die trouwens lange tijd met een grote foto vooraan op zijn bakfiets prijkte. Wiewieneke trad niet zelden op ‘voor het goede doel’ en sloot daarbij aan bij de sociaal geëngageerde volkszangers uit de negentiende eeuw en Hélène Maréchal in het midden van de twintigste.

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.