Brian Bennett (foto Drummerworld), niet de originele (*), maar wel de bekendste drummer van The Shadows, viert vandaag zijn tachtigste verjaardag.

Uiteraard onthouden we van hem vooral de drumsolo “Little B”, waarop ik mij nog eens vreselijk heb aangesteld op mijn studentenkot in de Brugse Poort destijds. Ik heb al ergens verteld dat wij daar met zo’n 35 studenten op kot zaten (**) en soms was er dan ook echt “ambiance”. Bij één van die gelegenheden was er iemand die keihard “Little B” had opgezet en ik begon daarop in de gang nogal uitbundig te dansen. Uiteraard is een drumsolo niet echt “dansbaar”, maar ik probeerde ongeveer zoals een tapdanser het ritme te volgen. Dat ritme is soms echter bijzonder snel en bovendien duurt het nummer minutenlang, er schijnt maar geen einde aan te komen (***). Ik begon dan ook buiten adem te geraken, maar ondertussen had er zich een schare belangstellenden rond mij gevormd en, je weet hoe dat gaat, dan wil men niet “afgaan”. Ik heb het nummer dus helemaal “uitgedanst”. Nadien hebben ze mij wel moeten reanimeren…

(*) Dat was Tony Meehan, zie ook mijn hieropvolgende bijdrage over Joe Moretti.
(**) Een bekende kotstudent was Paul Jambers, echter niet tegelijk met mij.

(***) Zo lang als in deze live-versie is de plaatopname gelukkig niet, anders was ik wel dood geweest!

Een gedachte over “Brian Bennett wordt tachtig…

  1. Altijd al een referentie geweest voor drummers. Iedere drummer die zichzelf respecteerde kon het “in grote” lijnen wel brengen, maar om de finesses te brengen moest je echt wel heel goed zijn. Als ik de man nu bezig zie moet ik vaststellen dat hij gegroeid is. Twee maal zo goed als het origineel. Maar ik ben geen drummer. Wat vinden de drummers ? JPG (bassplayer).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.