Het is vandaag al niet minder dan vijftig jaar geleden dat “Instant karma”, de tweede (en de beste) single van de Plastic Ono Band werd uitgebracht.

Instant Karma! (We All Shine On) werd uitgebracht als gemaakt door “Lennon / Ono with the Plastic On Band”, behalve in de Verenigde Staten, waar “John Ono Lennon” als maker werd vermeld. Het nummer bereikte de top vijf in de Britse en Amerikaanse singles charts, en streed in de VS met de hit van de Beatles Let It Be, waar het de eerste solosingle van een lid van de band werd die een miljoen exemplaren verkocht.

Het nummer werd bedacht, geschreven, opgenomen en uitgebracht binnen een periode van tien dagen, waardoor het een van de snelst uitgebrachte nummers in de popmuziekgeschiedenis is. De opname werd geproduceerd door Phil Spector en markeerde een comeback voor deze Amerikaanse producer, waardoor hij de rol van producer kreeg op het Let It Be-album van de Beatles. Het werd opgenomen in de Abbey Road Studios en maakt gebruik van Spector’s kenmerkende Wall of Sound-techniek. Aan het nummer werd meegewerkt door George HarrisonKlaus VoormannAlan White en Billy Preston. De B-kant was het nummer Who Has Seen the Wind?, een nummer gecomponeerd en uitgevoerd door zijn tweede echtgenote Yoko Ono. (Wikipedia)

Een gedachte over “Vijftig jaar geleden: release van “Instant karma”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.