“Als 17-jarige contrabasvirtuoos wordt Etienne Siebens laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’ en de Tenutowedstrijd, en ontvangt hij de prijs van de Europese Unie,” zo kan men lezen op de website van het Muziekcentrum Vlaanderen. En men gaat dan verder met: “hij vervolgde zijn opleiding in België aan het Conservatorium te Brussel en daarna studeerde hij bij Lucas Vis, I. Iwaki in Hilversum en Jorma Panula. Etienne Siebens is de vaste dirigent van het Symfonieorkest van Vlaanderen en de stichter en leider van het Prometheus orkest. Prometheus was een van der eerste ensembles die in Vlaanderen op een uitstekende manier hedendaagse muziek introduceerde. Zijn grote interesse blijft uitgaan naar de hedendaagse muziek, maar hij werkt momenteel met groeiend succes aan een internationale carrière als dirigent. Siebens dirigeerde reeds de Amsterdam Sinfonietta, het Rotterdam Philharmonic, het Residentie Orkest, het Asko/Schönberg Ensemble, MusikFabrik, Radio Symfonie Orkest, Radio Chamber Orchestra, Nederlands Blazers Ensemble, Royal Flemish Philharmonic, Flemish Radio Orchestra, Collegium Vocale, Nederlands Kamerkoor…”

Dat is allemaal mooi natuurlijk, maar wat er niét staat is dat Etienne Siebens (°1957) ooit nog basgitarist is geweest van de Sint-Niklase popgroep Angie (genoemd naar het nummer van The Rolling Stones uiteraard, want we spreken hier over het jaar 1974, daarvóór heetten ze June), die o.m. optrad op het Triangel-festival, georganiseerd door Jongerengroep De Veldstraat.
Misschien is het niet dé Etienne Siebens, maar ik vind het toch opvallend dat er dan juist een àndere Etienne Siebens basgitaar zou spelen! Het zou niet de eerste keer zijn dat klassieke muzikanten proberen geheim te houden dat ze vroeger nog bij een popgroep hebben gespeeld (ik denk aan Jordi Savall, Florian Heyerick of Andrew Lawrence-King). Het maakt hen nochtans veel sympathieker (want minder wereldvreemd) en het doet uiteraard geen enkele afbreuk aan hun huidige verdiensten als musicus. Op de foto uit het lokale weekblad “De Cirkel” is Siebens volgens mij de man (de jongen eigenlijk toen nog) links bovenaan.

Referentie
Ronny De Schepper, Prometheus in het Gravensteen, Het Laatste Nieuws 2 februari 1995

4 gedachtes over “Was Etienne Siebens ooit een basgitarist?

 1. Ja, dit verhaal werd bevestigd door Siebens op 15 juni, toen ik hem de uitdraai toonde naar aanleiding van zijn afscheidsviering door het Symfonieorkest Vlaanderen. Echter is hij wel de jongen rechts, niet links bovenaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Regenweertje, cocoonweer, dus even op trefwoord beetje surfen en beland ik hier… Heeeel boeiende site, vleugje nostalgie wat ik helemaal zie zitten, veel lees-en kijkwerk dus nog ;-).Inderdaad, “Angie”, lang vervlogen tijden, en kende daar mensen van, even lang geleden ;-). Etienne, inderdaad R-boven op de foto, zeer aangename Mens. Wel boeiend hoe U aan zo een foto uit de “Cirkel” van toen komt… ;-)

  Zo, nog wat grasduinen op Uw site, dank om er te zijn.
  mvg
  Pat

  Geliked door 1 persoon

  1. Eveneens bedankt, Pat, vooral omdat je reactie exact weergeeft waarom ik het doe: lang vervlogen tijden heel even opnieuw tot leven wekken. Uiteraard vertrek ik daarbij van mezelf, hoe zou ik het anders kunnen doen? Maar ik hoop natuurlijk wel dat mensen zichzelf in bepaalde gebeurtenissen uit mijn verleden herkennen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.