De Engelse songwriter en producer Mitch Murray viert vandaag zijn tachtigste verjaardag.

Naar aanleiding van “Even the bad times are good” van The Tremeloes vond ik dit in mijn database eens terug als compositie van “Mitch Murray” en eens van “Mike Murray”, maar het blijkt hier om één en dezelfde persoon te gaan (Mitch zou dan een roepnaam voor Mike kunnen zijn)…
Als Mitch Murray alleen werkt, schrijft hij uiteraard zowel de tekst als de muziek, maar als hij met iemand samenwerkt, laat hij het tekstschrijven meestal aan die andere persoon over. Dat kan b.v. Freddie Garrity zijn van Freddie and the Dreamers. Zo schreven ze samen b.v. “I’m telling you now” en “You were made for me”, maar ook “I like it” en “How do you do it” voor Gary and the Pacemakers.
Daarnaast werkt Mike Murray meestal samen met Peter Callander en dat b.v. bij “The ballad of Bonnie and Clyde”, “Ragamuffin man”, “Frankie”, “Billy don’t be a hero” en, jawel, “Even the bad times are good”.
Voor “I’m Henry the VIII” van Herman’s Hermits heb ik als componisten “Murry (sic) & Weston”. Alleen al op basis van de schrijfwijze zou je zeggen: ’t is iemand anders, maar ik vind dat “Henry” compositorisch zeer sterk in de lijn ligt van het werk van Mitch Murray. (*)
Tot slot, gewoon voor de volledigheid, ik heb ook nog ene L.Murray die zowel “Bugler” van The Byrds als “Be my day” van The Cats zou hebben geschreven (wat een combinatie!). Is dit een en dezelfde persoon of zit er ook hier weer ruis op mijn informatie?

Ronny De Schepper

(*) Dat zal dan wel eerder door de productie zijn, want het verhaal van “I’m Henry the VIII” is iets helemààl anders. Ik ben zelfs van plan om er een apart artikel aan te wijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.