Het zal morgen ook al vijf jaar geleden zijn dat we naar het Lichtfestival zijn geweest. Eindelijk mag ik wel zeggen, want het was tenslotte al de derde editie en we wonen in het centrum van Gent, dus we moeten ons er eigenlijk zelfs niet eens voor verplaatsen. Maar vijf jaar geleden was de organisatie zo vriendelijk om naast ons appartementsgebouw vijf reusachtige konijnen te posteren en dat heeft me toch wel over de streep getrokken…

Nee, alle gekheid op een stokje het was een beeld uit de vorige editie dat tot mijn verbeelding sprak. Ik heb het dan ook boven dit stukje geplaatst, maar zo’n doodgewone straat die als het ware tot een lichtkathedraal wordt omgetoverd, die was er dat jaar helaas niet bij. Deze keer ging de meeste aantrekkingskracht uit van de spektakels die op respectievelijk de Sint-Pieterskerk en -abdij en op het bisschoppelijk paleis werden geprojecteerd. Heel knap, maar al de rest was zeker niet van dat gehalte, vond ik. Laat ik het maar toegeven, ik vond het wat tegenvallen. Eigenlijk vond ik nog het knapste hoe openbare gebouwen, winkeliers en zelfs gewone burgers hun steentje bijdroegen met een sfeervolle verlichting. Al vrees ik wel dat hierdoor de energiefactuur heel wat hoger zal oplopen dan schepen Annelies Storms in het vooruitzicht had gesteld…


P.S. Omwille van onze oude, vermoeide ledematen hebben wij niet het volledige parcours gedaan. Daardoor hebben we o.a. de walvis in Portus Ganda gemist en dat schijnt ook wel de moeite waard geweest te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.