Aangezien het vandaag Gedichtendag is en het tegelijk 175 jaar geleden is dat “The raven” van Edgar Allan Poe werd gepubliceerd in The Evening Mirror in New York (“the first publication with the name of the author”) heb ik besloten een versie van het gedicht over te nemen.

Er bestaan tal van versies van, meestal voorgedragen door een “griezelacteur” (Vincent Price, Christopher Lee…), maar ik heb de voorkeur gegeven aan een “muzikale” versie van de mij totaal onbekende Mark Mellen. Ik vond eerst dat hij het rijm te zeer benadrukte, maar toen ik dan de “griezelversies” beluisterde, stelde ik vast dat dit hier evenzeer het geval was. Anderzijds is de versie van Gram Parsons uit 1976 muzikaal dan weer beter, maar de tekst is hier zo goed als onbegrijpelijk. Daarom toch maar: Mark Mellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.