Het is al vijf jaar geleden dat Lucienne Muylaert, de vrouw van Jo Boon, de moeder van David en de schoondochter van Louis Paul Boon, is overleden.

Ik vernam haar overlijden via het Louis Paul Boon Genootschap, zodat ik mag veronderstellen, dat de laatste jaren het vertrouwen tussen dit Genootschap en de familie is hersteld, na een breuk in 2002.
Persoonlijk ken ik Lucienne vooral uit de tijd dat ik in Temse een Boon-herdenking heb georganiseerd, exact 34 jaar vóór haar overlijden. Ik herinner me vooral de vele telefoongesprekken met haar, waarbij haar sensuele stem, gekoppeld aan de verhalen in de boeken van haar schoonvader, mij aan het dromen zette, omdat er altijd werd gezegd dat zij de grote inspiratie voor de zogenaamde onkruidboeken van Boon was. En zelfs al was het in werkelijkheid een zekere Sonja Verbrakel, die als zestienjarige met Boon dagelijks met de trein het traject Aalst-Gent aflegde, dan heeft ze uiteraard wel een aanzienlijk aandeel gehad in het tot stand komen van de boeken.

Referentie
Jochen van Barschot, Boonclub ruziet met familie, NRC 19/1/2002

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.