Fatma Taspinar (1982) is een Vlaamse journalistenieuwsanker en presentatrice bij de VRT. Ze presenteert Het Journaal op Eén.

Taspinar is van Turkse afkomst en groeide op in Lier. Ze studeerde criminologie. Haar mediacarrière begon als redacteur bij Reyers laat en als nieuwslezeres bij Studio Brussel en Radio 1. Later werd ze een van de justitiespecialisten van de nieuwsdienst. In 2018 presenteerde zij haar eerste televisieprogramma, Mij overkomt het niet, waarin Taspinar praatte met zes mensen die ongewild een ongeluk veroorzaakten, en als dader of “veroorzaker” door het leven moeten. Sinds 1 september 2018 is Taspinar deeltijds een van de presentatoren van het korte en laatavondjournaal op Eén en zorgt zo voor onrustige dromen bij de mannelijke helft van de bevolking. [Wikipedia]

2 gedachtes over “Fatma Taspinar

 1. Onrustige dromen is veel gezegd, maar het is inderdaad een knappe vrouw. Maar gezien je moet opletten met zulke uitspraken, wil ik ook meegeven dat ik haar reportages wel kan smaken. En eigenlijk, ik zat er even over te denken, kan ik de meeste reporters van het VRT-nieuws wel als excellent beschouwen.
  Nu ik het er toch over heb, gisteren was er echter wel een dieptepunt op het einde van het journaal. Een reportage over het BK jumping voor konijnen (eerder ook al een BK of WK stokpaardjumpen).
  Komaan zeg, dat voor de VRT. Vroeger kwam zoiets eens in Echo op zaterdagavond en dan nog met een licht ironische, sarcastische of cynische voice over, of op zondag in Binnen en Buiten. Maar in het hoofdjournaal? Dat men met een luchtige noot wil eidigen kan ik nog begrijpen. Maar konijnenjumping?
  Het toont maar aan wat ik al een hele tijd denk en aanvoel en wat Urbanus jaren terug al zong: ‘De wereld is om zeep en er gebeuren rare dingen rondom mij.’
  Kortom ik blijf soms op mijn honger tijdens het hoofdjournaal. Meer Fatma a.u.b. Ik zal zelfs beter slapen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.