Vandaag is het al tien jaar geleden dat met Pernell Roberts de laatste van de vier hoofdvertolkers van de populaire televisieserie “Bonanza” is gestorven.

Michael Landon (Little Joe) overleed in 1991 en Dan ‘Hoss’ Blocker overleed al in 1972. Hun filmvader Ben (Lorne Greene) stierf in 1987. Roberts, die de rol van de oudste zoon Adam vertolkte, was ook de eerste (de enige eigenlijk) die vroegtijdig uit de serie was gestapt (in 1965 na een meningsverschil met de regisseur).

Roberts speelde vervolgens gastrollen in een groot aantal Amerikaanse televisieseries, waaronder Mission: ImpossibleMannixCentennial en Hawaii Five-O. Hij debuteerde in 1957 in een aflevering van Gunsmoke.

Tussen 1979 en 1986 kwam hij terug een klein beetje in de schijnwerpers met Trapper John, M.D., een spin-off van de film M*A*S*H, waarin hij de hoofdrol speelde. Roberts zou die rol bijna twee keer zo lang spelen als Wayne Rogers, die Trapper John speelde in de eerste drie seizoenen van de CBS-serie M*A*S*H.

Zijn laatste rol speelde hij in een aflevering uit het vierde seizoen van de televisieserie Diagnosis Murder uit 1997. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.