Walter Ceuppens meldt mij dat de Engelse komiek Terry Jones eergisteren is overleden. Reeds in september 2016 werd bekend dat Jones aan progressieve primaire afasie leed, een hersenziekte die de spraak aantast. (Op de website van de VRT spreekt men gewoonweg van dementie.)

Terry Jones is beroemd geworden als een van de zes leden van de komediegroep Monty Python. Hij was zowat de tegenpool van John Cleese en het is naar verluidt omwille van de spanningen tussen deze twee uitersten dat in 1973 de derde en laatste televisiereeks werd gedraaid. In de serie herkennen we Jones vooral in vrouwenrollen, meestal oude feeksen.
Daarnaast schreef hij verschillende film- en televisiescripts, boeken over de geschiedenis van de Middeleeuwen, en een groot aantal boeken voor kinderen. Eén daarvan, “Erik the Viking”, werd door hem ook verfilmd. Alhoewel de Monty Python-films eigenlijk groepswerk zijn, wordt Terry Jones in sommige gevallen (“The life of Brian” b.v.) toch als regisseur naar voren geschoven.

Terry Jones is het tweede groepslid van Monty Python dat overlijdt. In 1989 stierf Graham Chapman. Of zoals John Cleese het stelt op Twitter: “Two down, four to go…”
Terry Jones werd ooit geïnterviewd door Lukas De Vos, die af en toe wel eens een tekst van zijn hand naar deze blog laat doorsijpelen. Een afschrift van dat interview zou misschien wel leuk zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.