In de interessante vormingscyclus over de positie van de vrouw in onze maatschappij in De Sfinks te Boechout kwam veertig jaar geleden het gebruik (misbruik) van de vrouw in de reclame aan bod.

BERICHT AAN DE BEVOLKING
A. Aan de vrouwen :
— behoort u tot de afnemende groep van frigide vrouwen ?
— of behoort u tot de vrouwen die alleen tot clitoridaal orgasme in staat zijn ?
B. Aan de mannen
— behoort u tot de groep van de voortijdige klaarkomers ?
– of behoort u tot de groep die zijn zaadstorting zo lang mogelijk inhoudt om de partner toe te laten één of meerdere orgasmes te krijgen ?
Als u op één van deze vragen meent bevestigend te moeten antwoorden, dan kan de SCEP-krant u van dienst zijn. De SCEP-krant is een maandblad van het studiecentrum voor pedagogie met de meest krankzinnige boekbesprekingen (vorige keer Hite, nu Lowen) en verder schrijven ze uitsluitend over zichzelf dus doen ze geen vlieg kwaad.
naakt tegen droog
In Uttar Pradesh, de dichtstbevolkte deelstaat van India (90 miljoen inwoners), hebben vrouwen ’s nachts volkomen naakt hun akkers bewerkt om de welwillende aandacht van de (mannelijke) goden te trekken opdat zij het zullen doen regenen. De mindere goden, om precies te zijn de gewone stervelingen, zullen voor dergelijke uiting van godsvrucht weilicht wel bijzonder gevoelig zijn en als het aan hen gelegen was zouden zij het wellicht pijpenstelen doen regenen.
iran
Zweepslagen regende het echter voor een man die in Teheran seksuele betrekkingen had gehad met een vrouw die helaas echter met een ander was gehuwd. De vrouw verging het evenwel nog slechter : zij eindigde voor het vuurpeloton.
…en de levenden
Uit een studie in Groot-Brittannië blijkt dat in 1978 meer dan veertig duizend baby’s mishandeld werden door hun ouders. Gebroken ribben, gebroken armen, in kokend water gooien, met een breinaald steken, kortom, het menselijke vernuft kent geen grenzen. Maar ongetwijfeld betreft het hier mislukte linkse aborteurs en geen brave christelijke huisvaders en -moeders, aanhangers van Pro Vita. (*)
hartaanval
Aldus zien geleerde Engelse heren hun stelling bevestigd dat overspelige mannen het risico lopen hun goede gezondheid kwijt te spelen. Een buitenechtelijke relatie zou volgens hen een hogere bloeddruk teweeg brengen waardoor de kans op een beroerte of hartaanval groter wordt.
nieuwejaarke zoete
Rond de kerst- en nieuwjaarsdagen is er steeds een hausse in het horeca-bedrijf. Ook voor die zaken die iets meer bieden aan hun klanten dan een gewone frisse pint. We zouden deze grosso modo in drie kunnen opsplitsen : in de eerste krijg je een pint ervoor en een sigaret erna, in de tweede komt een zomers geklede jongedame je gezelschap houden en in de derde verschijnt er als bij toverslag een meisje in bontjas als je je lippen aan je glas brengt en als alles goed meezit dan heeft ze die jas (en de rest) niet meer aan als je glas leeg is.
« Deze Maand » ging hierover deze maand eens van gedachten wisselen met pastoor D. Van Tongerloo. Met kennis van zaken verstrekt de eerwaarde hier en daar een woordje uitleg. Zo spreekt hij met lof over de “humanitaire arbeid” van de prostituées. “Het is zeker niet zo,” zegt E.H.Van Tongerloo “dat een man een bordeel bezoekt zoals een Beethoven-concert: omwille van het genot.”
Ook de stripteaseuses staan bij hem goed aangeschreven: “Men vindt werkelijk echte artiesten onder hen.” De barmeisjes echter vallen door de mand: “Deze meisjes geven verkeerde verwachtingen aan de klanten.”
als den haan kraait
Op vraag van de handelaarsvereniging Wenduine-Service heeft het gemeentebestuur van Den Haan (waaronder sinds de fusies ook Wenduine ressorteert) toegestaan dat vrouwen deze zomer op het strand het bovenstuk van hun bikini plengen op het altaar van de Zonnegod. De handelaars hadden een uitspraak in die zin gewild omdat zij hadden vastgesteld dat een groot gedeelte van hun zomers cliënteel uit vrouwen van Nederlandse of Duitse origine bestaat en daar is een ontblote strandboezem al lang geen bezienswaardigheid meer.
Omdat er nationaal nog steeds geen richtlijnen zijn gekomen over deze aanpassing van het begrip « openbare zedenschennis », ziet de politie van Den Haan zich wel verplicht in te grijpen indien er een klacht zou komen van Verontruste Burgers. Het komt er dus op neer dat als Den Haan drie keer zal kraaien, de kippetjes hun hartje moeten vasthouden…
Uit de VS kwam dan weer een lezersbrief die het tegendeel bewees van wat in het artikel in “Der Spiegel” beweerd werd : zelfs een vijfjarig meisje moest een beha dragen ! En in Frankrijk ondervonden we zelf dat wat in Saint-Tropez schering en inslag is, in Bretagne nog erg kinderachtige reacties opwekt. Eigenaardige vrijheid! Misschien heeft daarom de lezeres nog het meest gelijk die vraagt wanneer « Der Spiegel » nu een omslagverhaal over de penis gaat publiceren met als thema : houden autoritaire vrouwen meer van een korte dikke of van een lange smalle ?

Ronny De Schepper

(*) Ik herinner er nogmaals aan dat de minibrokjes in het communistische weekblad De Rode Vaan verschenen. Dit is dus cynisch bedoeld, hé mensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.