BTTB ? Wat is dat nu weer voor iets ? Ik zie hier zoveel fronsende wenkbrauwen dat al die groeven in de diverse voorhoofden een afbeelding op schaal vormen van ons spoorwegnet. Niet te verwonderen eigenlijk. De BTTB bestaat immers nog niet ! Ha ! Als dat niet « maanden eerder met de juiste kijk » is ! BTTB staat voor Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers en we vroegen aan Hans Verbruggen van de Werkgroep Verkeer Antwerpen wat dit dan wel mag beduiden ?

Hans Verbruggen : Eigenlijk is dit een wat late opvolger van de BRT-actie « Openbaar Vervoer » (o.v.) van voor twee jaar. Hierdoor is o.a. het idee gegroeid om een verbruikersbond op te richten, of in dit geval dus eerder een gebruikersbond. Het ligt in de bedoeling tegen de maand mei met een structuur uit te pakken. Hoogstwaarschijnlijk wordt het een ledenvereniging, zoiets als de VTB maar dan van het openbaar vervoer. Wat daar als dienstpakket zal inzitten is ook nog niet heel duidelijk, maar algemeen kan men stellen dat het een belangenverdediging is voor de twee miljoen dagelijkse reizigers van dat o.v. Dat is een niet te onderschatten taak want dat zijn mensen die onderling heel weinig met elkaar te maken hebben. Dikwijls kiezen zij zelfs niet eens voor het o.v. omdat zij o.v.-minded zijn, maar omdat dit op dat gegeven ogenblik voor hen het gemakkelijkste is. Wel hebben al deze mensen het gevoel dat zij door het huidige beleid nogal in de kou worden gezet en het is dan ook de bedoeling dat onze vereniging de gemeenschappelijke stem van deze mensen naar buiten toe zou vormen. Uiteraard maak ik mij geen illusies dat zij allemáál lid zouden worden, maar als we zouden kunnen van start gaan met zo’n tienduizend man, dan zullen we al héél blij zijn.
— Indien u tienduizend leden zou hebben, wat we u alvast toewensen, dan zou u zeker een serieuze drukkingsgroep vormen, maar we vragen ons af welke soort drukking u in zo’n geval kunt uitoefenen ?
H.V. :
In de eerste plaats moeten we onze eigen belangen serieus afbakenen en formuleren. En dat op een manier dat zoveel mogelijk mensen zich daarin kunnen terugvinden. Waarbij we vooral rationeel moeten te werk gaan, dat betekent o.m. dat mensen individueel soms met een groot probleem kunnen zitten, denk maar aan een aantal kleine stationnetjes die zijn afgeschaft in het Intercity-plan, maar als daar effectief slechts vijftien mensen opstappen dan kunnen wij daar ook niet gaan verdedigen dat daarvoor elk uur een trein zou moeten stoppen ! Tariefverhogingen b.v., zoals ze deze week werden doorgevoerd, of de informatie naar de reizigers toe die quasi nihil is, dát is veel belangrijker. In vrij veel gevallen zullen we ook kunnen inpikken op de strategie van andere groeperingen, denken we maar aan de vakbonden. In het geval van bezuinigingen die negatief uitvallen zowel voor het personeel als voor de reiziger, dan ligt een coalitie nogal voor de hand. In andere gevallen zie ik dat dan b.v. weer niet zitten. Het typische voorbeeld is dat wij wel fameuze bezwaren hebben als het personeel naar het stakingswapen grijpt.
— Het zal inderdaad niet van de poes zijn om de kritiek die we kunnen terugvinden in georkestreerde lezersbrieven in « Het Laatste Nieuws » te koppelen aan b.v. kritiek uit de linkse hoek…
H. V. :
Dat denk ik ook. Vandaar dat de komende maanden voor ons zo belangrijk zijn. In die tijdsspanne moeten we ertoe komen duidelijk af te lijnen wat wij vinden dat goed openbaar vervoer is en met welke actiemiddelen wij daartoe willen komen. Alleszins denk ik niet dat een beweging als de onze zich achter één groep kan scharen. Wij moeten ons zeker aan die rationaliteit houden, waarover ik het daarstraks al gehad heb. En ik ben er mij ten volle van bewust dat dit op bepaalde momenten sommige groepen gaat pijn doen, maar doe je dat niet dan word je binnen de kortste keren in een hoekje gemanoeuvreerd waar je niet meer uitgeraakt.
— Ik neem aan dat uzelf ook een gebruiker van het o.v. bent. Denkt u ook niet dat heel wat onheil zou kunnen worden voorkomen indien de excellenties die het voor het zeggen hebben, blauwe of andere, ook wat meer van het o.v, zouden gebruik maken ?
N.V. :
Dat lijdt geen twijfel. Op dit moment is het zo dat er technici zijn die dienstregelingen ontwerpen, wat zij fantastisch tof vinden, alleen vinden zij het jammer dat die trams of die treinen dan ook nog mensen moeten vervoeren. Daarom eisen wij dat er nu ook echte reizigers in die raden van beheer moeten komen zitten.
Misschien zou men de vergaderingen in de restauratiewagens kunnen houden?

Referentie
Jan Draad, Hans Verbruggen aan het lijntje, De Rode Vaan nr.3 van 1985

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.