Gisteravond naar “The Limehouse Golem” gekeken, een film uit 2016 van Juan Carlos Medina naar het boek van Peter Ackroyd. De vrouwelijke hoofdrol werd hierin gespeeld door Olivia Cooke, die vorig jaar reeds mijn hart heeft gestolen als Becky Sharp in “Vanity Fair”.

Olivia Cooke werd in 1993 geboren in Oldham (Greater Manchester). Haar vader John Cooke was een politieagent en haar moeder Lindsy Wild was een sales-vertegenwoordigster. Ze heeft een jongere zus genaamd Eleanor. Toen Olivia nog jong was, scheidden haar ouders en trok ze samen met haar zus in bij haar moeder. Ze studeerde aan Royton and Crompton School en Oldham Sixth Form College, maar maakte haar studies niet af omdat ze een rol kreeg in de tv-serie Blackout.

In haar jeugd beoefende Cooke ballet en gymnastiek. Reeds op achtjarige leeftijd begon ze met acteren in de Oldham Theatre Workshop. Op veertienjarige leeftijd kreeg ze een belangenvertegenwoordiger, die haar rollen bezorgde in verscheidene reclamespots. In 2012 was ze ook te zien in de videoclip “Autumn Term” van de boysband One Direction. Hoewel haar agent haar afraadde om zich in te schrijven voor een theateropleiding probeerde Cooke zich aan te sluiten bij de Royal Academy of Dramatic Art. Ze bereikte de laatste ronde van het selectieproces maar werd uiteindelijk niet tot de opleiding toegelaten.

In 2012 maakte Cooke haar televisiedebuut met de BBC-series Blackout en The Secret of Crickley Hall. Datzelfde jaar nam ze een agent uit Los Angeles in dienst. In 2013 versierde ze een terugkerende rol in de Amerikaanse tv-serie Bates Motel. Een jaar later volgde haar filmdebuut met The Quiet Ones. Omdat Cooke datzelfde jaar ook in bovennatuurlijke thrillers The Signal en Ouija te zien was, kreeg ze al snel de reputatie een scream queen te zijn.

In 2015 kroop Cooke in de huid van het personage Rachel Kushner in Me and Earl and the Dying Girl. Omdat haar personage aan leukemie lijdt, schoor ze haar kapsel af voor de film. De prent won op het Sundance Film Festival zowel de jury- als publieksprijs. (Wikipedia)

In 2018 was ze de vrouwelijke hoofdfiguur in “Ready player one”, de high-tech movie van Steven Spielberg.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.