Het is vandaag 25 jaar geleden dat Carles Santos (foto Peter Groth via Wikipedia) optrad in Vooruit. Ik merk dat hij ondertussen al een goede twee jaar is overleden (december 2017).

Carles Santos was een Valenciaans componist en pianist. Zo componeerde hij o.a. voor de Olympische Spelen in Barcelona en maakte tevens opnames van werk van Stockhausen en Cage. Toch klinkt zijn eigen muziek eerder als (een parodie op?) Philip Glass. Op 13 januari 1995 concerteerde hij in Vooruit, maar wie denkt dat het er stijf aan toeging, heeft het verkeerd voor. Alhoewel, stijf? Carles Santos is immers bezeten van erotiek en laat zijn compositie voor sopraan (Uma Ysamat) en piano (hijzelf dus) “illustreren” door twee danseressen in SM-pakje (Carme Vidal en Mariaelena Roque) en door een percussionist. Deze laatste (Ramon Torramilans) gebruikte als instrument het blote achterwerk van een van de dames. Moet kunnen! The Mediaeval Babes deden dit in die tijd trouwens ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.