De rol van de detective in “The Limehouse Golem” werd gespeeld door Bill Nighy (foto Internet Movie Database). Hem ken ik dan weer vooral uit de zogenaamde Caicos-trilogie (“Page Eight” uit 2011, “Turks & Caicos” uit 2014 en “Salting the battlefield” uit 2014).

The role portrayed by Bill Nighy was initially given to Alan Rickman, but the latter had to pull out of the project due to ill-health, which eventually led to his untimely death from pancreatic cancer in January 2016. At the end of the end credits, the following dedication appears on the screen: “This film is dedicated to the memory of Alan Rickman

William Francis (Bill) Nighy (Caterham (Surrey), 12 december 1949) is een Engels televisie- en filmacteur. Hij speelde onder andere in het tweede en derde deel van de Pirates of the Caribbean-reeks (als Davy Jones), in Harry Potter and the Deathly Hallows (als Rufus Schobbejak) en in The Best Exotic Marigold Hotel (2012). Dankzij Love Actually scoorde hij een klein hitje door als Billy Mack op de soundtrack Christmas is All Around te zingen. Hij won ook twee BAFTA Awards en een Golden Globe voor zijn rol in Gideon’s Daughter (2006). (Wikipedia)

Nighy had a relationship with English actress Diana Quick, with whom he has a daughter, actress Mary Nighy. The couple separated in 2008. He has Dupuytren’s contracture, a hereditary condition which can, depending on the condition’s severity, cause contractures of the fingers, most commonly the ring and little fingers. In 2013, he played a role in DarksideTom Stoppard’s radio drama based on Pink Floyd’s album The Dark Side of the Moon. In 2014 he starred with Carey Mulligan in a revival of David Hare‘s Skylight in the Wyndham’s Theatre in London’s West End. He and Mulligan also starred in the play when it was transferred to Broadway in 2015 and received a Tony Award for Best Actor in a Play. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.