Acteur Werther Van Der Sarren is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.  “Hij bracht de laatste zeven maanden in een rusthuis in Kwaremont door”, zei zijn dochter Femke (26) aan Het Nieuwsblad. Van Der Sarren leed aan alzheimer en verloor zijn voet al door diabetes. De laatste tijd ging hij fel achteruit en kwam hij niet meer buiten. “Sommige mensen hadden zijn overlijden zien aankomen”, aldus Femke.

Werther Van Der Sarren werd geboren in Waregem en verwierf bekendheid door zijn rol als de Champetter in De ParadijsvogelsHij speelde verder een hoofdrol in de in 1982 uitgezonden BRT-jeugdreeks Het Veenmysterie en gastrollen in F.C. De Kampioenen (Bernard-Victor Waterslaeghers), De kolderbrigade (boer Mulders), 2 Straten verderWittekerke (Julien Cattheeuw), De Wet volgens Milo (Rechter in de kabouterzaak), Zone Stad (Priester), Spoed en Familie (André Verhelst).

Werther deed samen met Urbanus en Goedele Liekens mee aan de VTM-quiz Wie ben ik?. Ze speelden eveneens in de komische serie Meer moet dat niet zijn (zie bovenstaande foto). Hij speelt ook een grote rol in het Urbanus (strip)album “…en ge kunt er uw haar mee kammen.” (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.