Qua zegging zit Theu Boermans (die vandaag zeventig wordt) erg dicht tegen de Martine-Bijl-van-de-typetjes aan (*). Zijn Nederlands is immers gekleurd door zijn Venlose en Maastrichtse jeugd en hij is van beroep acteur (zowel Shakespeare als « Keetje Tippel »).

Maar daarmee is de kous dan ook af. In het voordeel van Martine kunnen we verder nog zeggen dat haar dictie veel beter is en dat ze ook een meer geschoolde zangstem heeft, maar toch haalt Theu het met vlag en wimpel omdat hij met zijn groep veel steviger muziek neerpoot.
Anderzijds dient ook van hem gezegd dat hij zijn beste nummers bij anderen (en niet de eerste de beste : Bruce Springsteen, Elton John, Bob Dylan) gaat halen. Verder is het ook bij hem zijn gitarist (Bert Kortz) die anders voor de muziek zorgt.
Theu zelf neemt alle teksten voor zijn rekening en die zijn in overeenstemming met zijn stoer uiterlijk (zie foto), niet voor romantische zieltjes dus. Vandaar verwondering alom als we zien dat Walter “Stomme van Portici” Ertvelt aan de knoppen heeft gezeten.
De elpee heet “Asphalt Gigolo” werd opgenomen in Heemstede en gereleased door EMI. En de groep wil enkel optreden in “grote zalen”. Kamiel Pauwels is al aan het bellen.

Ronny De Schepper

(*) Een bespreking van een elpee van Martine Bijl ging hieraan vooraf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.