Tijd voor een experiment. Ik stel tot mijn eigen verontwaardiging vast dat ik in mijn computer geen bijdrage heb zitten over het Gentse kamertheater Vertikaal (*). Nochtans is dit theater erg belangrijk geweest, met name op het einde van de jaren zestig, zoals mag blijken uit het artikel “Toen Havel in het Nederlands schreef” van Wim D’Haveloose in De Standaard van 10 januari 1990. Ik doe nu een poging om een scan van dit artikel hierbij te plaatsen in de hoop dat het ook leesbaar is.

(*) Nog veel meer erger ik me aan het feit dat er van dit theater geen spoor meer is terug te vinden op het internet. Ik moet me dus behelpen met deze foto uit het Gentse stadsarchief van de gevel van het Van Crombrugghe Genootschap, waar destijds Theater Vertikaal was gevestigd.

Een gedachte over “Theater Vertikaal

  1. Het zaaltje “vlakbij het station van Merelbeke” (in de Theaterstraat) is het zaaltje waar nu al bijna 30 jaar lang Teater Krakeel speelt. Na het vertrek van Vertikaal heeft het één jaar leeggestaan en het werd daarna ingenomen door een aantal enthousiastelingen (waaronder ik) die het betere amateurtheater wilden brengen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.