Lonnie Donegan zingt in 1960 (als Brit!) het verhaal van “The battle of New Orleans”, “in which the Britains came off rather ignominiously”, zoals Donegan op plaat al lachend stelt, maar eigenlijk is het een tragisch verhaal want elke dode die er in die slag is gevallen (zowel langs Britse als langs Amerikaanse zijde) is er één te veel, aangezien met het Verdrag van Gent op 24 december al de vrede getekend was, alleen had het goede nieuws toen het Amerikaanse continent nog niet bereikt. Men kan zeggen van het internet wat men wil, maar dat zal nu dus niet meer het geval zijn!

Bovenstaande illustratie is afkomstig van H.Charles McBarronFree Men of Colour and Choctaw Indian Volunteers at New Orleans, Louisiana 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.