Morgen zal het al zestig jaar geleden zijn dat Eddie Cochran “Three steps to heaven” heeft opgenomen (foto YouTube). Voor zijn gelovige fans (en in die tijd was nog bijna iedereen gelovig) was dit een omen (in ’t Gents zou men zeggen: hij heeft zichzelf betsjiept!). Drie maanden later zou hij immers omkomen in Engeland in een auto-ongeval. ‘Three Steps To Heaven’ komt een maand later uit, en bereikt in het Verenigd Koninkrijk de hoogste positie. While it was a huge hit in England, it was oddly ignored in Cochran’s native America.

“Three Steps To Heaven” featured Buddy Holly‘s Crickets: Sonny Curtis on guitar, Conrad “Guybo” Smith on bass and Jerry Allison on drums. Buddy zelf was nog geen jaar dood (pas in februari).

The song was written by Eddie Cochran and his brother Bob Cochran, aldus Wikipedia. De website Songfacts ziet het echter anders: “Cochran wrote this with his good friend and fellow songwriter Jerry Capehart, who also helped him write Summertime Blues.”

Een gedachte over “Zestig jaar geleden: Eddie Cochran neemt “Three steps to heaven” op

  1. De single “Three Steps to Heaven” werd geschreven door Eddie Cochran en Bob Cochran (Jerry Capehart was niet van de partij deze keer), twee naamgenoten zonder enige familieband. Dit is te verifiëren op de afbeelding van de single. De verwarring van broederschap kan ontstaan zijn door het duo dat Eddie in zijn beginjaren vormde met Hank Cochran, een neef van hem. Dat duo noemde: “The Cochran Brothers”.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.