Het is vandaag vijftig jaar geleden dat Rod Stewart met The Soul Agents optrad in de Marquee Club in Wardour Street Londen, dat betekent dus in hartje Soho!

Rod Stewart zat toen in de periode tussen twee groepen van Long John Baldry, the Hoochie Coochie Men en Steampacket, en heeft zich bij The Soul Agents altijd een buitenstaander gevoeld, zodat het een passage is die hij meestal overslaat in zijn autobiografie.
Van The Soul Agents, een groep afkomstig uit Southampton, zijn er twee nummertjes te vinden op YouTube, maar in geen van beide is Rod Stewart van de partij, aangezien hij bij een andere platenfirma onder contract lag. Zeker bij één van de twee is dit jammer, aangezien boven op de muziek een filmpje is geplakt van een live-optreden van The Soul Agents (maar dus zonder de oorspronkelijke klank).
Ene Gill Waters vertelt op een pagina van de Rod Stewart Fanclub: ”He went out with my friend who incidentally was a tall leggy blonde. She called herself Janet Pooley, she was a manager in C & A in Southampton. She became a model for Friend magazine in her early teens. Rod used to stay with her at her mother’s flat and I always thought he was most unattractive. She obviously supported the Soul Agents whereas I was fan club secretary for The Chances ‘R’. They often did gigs at the same venues… Rod used to put rollers in his hair, yuk! Never in a million years did she or I think he would ever be a global phenomenon.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.