Het is vandaag twintig jaar geleden dat de laatste ibex werd verpletterd onder een boom (foto T.Voekler op Wikipedia).

De alpensteenbok (Capra ibex) is een evenhoevigzoogdier uit de familie der holhoornigen (Bovidae), en een van de negen recente soorten uit het geslacht van de geiten (Capra). De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. De alpensteenbok is endemisch in de Alpen van Centraal-Europa. Endemie of endemisme is het verschijnsel dat een soortvan nature uitsluitend voorkomt in één geografisch afgegrensd gebied, zoals eilanden in de oceaan, geïsoleerde gebergten, meren of riviersystemen, aldus Wikipedia, die me verder nog verbaast met de slotzin: “De soort staat als niet bedreigd geclassificeerd en is vandaag de dag weer wijdverspreid in de Alpen.” On this day heeft me dus weer eens bij mijn pietje gehad!

P.S. Thomas Voeckler???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.