De Engelse keukenprinses Nigella Lawson wordt vandaag ook al zestig jaar (foto Pinterest)! Daar sla ik nu echt van achterover!

De laatste tijd ben ik dan toch gezwicht voor de rage van de kookprogramma’s. Toegegeven, ik kijk voornamelijk naar Jeroen Meus, ten eerste omdat het bij mij wel degelijk om het koken gaat en ten tweede omdat ik nu eenmaal een trouwe één-kijker ben (dat dateert nog uit mijn Rode Vaan-tijd toen wij door dik en dun de openbare omroep verdedigden, daar kijk ik ondertussen helemaal anders tegenaan maar het is nu eenmaal moeilijk om oude gewaden af te leggen).

Daarvóór keek ik ook wel naar de jonge, aanstekelijke Loïc op VTM en nog dààrvoor naar Sofie Dumont op dezelfde zender. En het is natuurlijk allemaal begonnen met de (toen nog) jonge Jamie Oliver. Wie ik bitter weinig aan het werk heb gezien, al vond ik dat ze verdomd erotisch haar vingers kon aflikken, was dus Nigella Lawson. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat ze vaak zoete dingen bereidde en ik ben stapelzot van zoet, maar ik mag dat niet (of toch slechts met mate) eten van mijn huisdokter (omwille van ouderdomssuiker)…

Nigella Lucy Lawson (Londen6 januari 1960) is de dochter van Nigel Lawson (Baron Lawson van Blaby) en Vanessa Salmon (overleden aan leverkanker op 48-jarige leeftijd). Andere kinderen uit dit huwelijk zijn Dominic (1957, tot 2005 werkzaam als redacteur van The Sunday Times), Thomasina (1962, overleden in 1994 aan borstkanker) en Horatia (1966). Nigella Lawson studeerde middeleeuwse en moderne talen aan de Universiteit van Oxford, waarna ze zich op de journalistiek stortte. Zo heeft ze een aantal bijdragen geleverd als assistent literair redactrice bij The Sunday Times, en later als freelancer bij The GuardianThe Daily Telegraph en Time Magazine.

Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.

In 1992 ontmoette en huwde zij John Diamond, haar toenmalige collega bij The Sunday Times. Ze hebben twee kinderen. Diamond kreeg keelkanker en hij overleed in 2001. In september 2003 trad Lawson in het huwelijk met Charles Saatchi, medeoprichter van het reclamebureau Saatchi en Saatchi. In 2013 kwam Saatchi negatief in het nieuws door huiselijk geweld op zijn vrouw Nigella. Op 7 juli 2013 werd dan ook bekendgemaakt dat de twee gingen scheiden. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.