Voormalig profwielrenner Ludo Giesberts uit Turnhout is voornamelijk bekend als de renner die een recordaantal zeges haalde. Hij won in totaal 534 wedstrijden, tien meer dan Eddy Merckx!

Maar het niveau van de gewonnen wedstrijden verschilt uiteraard. Giesberts was op de eerste plaats een “koning van de kermiskoersen” en behaalde 27 zeges in de zeven jaar dat hij als profrenner actief was. Na hartklachten moest Ludo noodgedwongen een stapje terugzetten en werd hij opnieuw liefhebber. Sindsdien werd hij meerdere malen zegekoning en behaalde hij o.a. zeges in de Ronde van Vlaanderen (1994), Brussel-Zepperen (1995-1996), de Omloop Het Volk (1995), Antwerp Tour (1995), Brussel-Opwijk (1995) en de Schaal Schoeters in 1996. “Ik snap er niets van. Ik ben nu 29 en kan niet zeggen dat ik extra inspanningen moet verrichten om mee te draaien op het hoogste amateurniveau,” zo verklaarde hij na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.