De Top 40 van Radio Veronica bestaat vandaag precies 55 jaar. Willem van Kooten (Joost den Draaier) introduceerde de Top 40 na een bezoek aan Amerika waar radiostations al veel succes hadden met dergelijke hitlijsten. De eerste uitzending was op 2 januari 1965 te horen bij Radio Veronica.

3 gedachtes over “De top veertig van Radio Veronica bestaat 55 jaar

  1. Ik heb in mijn archieven, nog het deksel liggen van een schoendoos, bij gebrek aan beter papier op dat ogenblik, waarop ik als 12-jarige toen deze lijst noteerde. Het was overigens voor mij min of meer de omschakeling van de Radio Luxemburg top 15 op zondag met Guus Janssen Jr naar deze van Joost Den Draaier, die een stuk meer up to date was en beter aansloot bij de Engelse en Amerikaanse sien. Haast niet te geloven dat Adamo en Marc Aryan in die lijst staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.