Het is vandaag al 25 jaar geleden dat Maureen Cox is overleden aan leukemie.

Maureen Cox was de eerste vrouw van Ringo Starr, de drummer van The Beatles. Ze hadden elkaar ontmoet in de Cavern Club in Liverpool, waar de Beatles speelden. Cox was destijds een kapster in opleiding. Starr deed een aanzoek op 20 januari 1965. Later dat jaar trouwde het stel. In “The Beatles, the authorised biography” vertelt Maureen over die periode tegen Hunter Davies: “They were playing at the Locarno once. Just before they’d finished, Ritchie (i.e. Ringo, RDS) told me to go outside and sit in the car and wait for him so no one would see me. I was sitting in the car when this girl came up. She must have followed me. She said, ‘Are you going out with Ringo?’ I said no, oh no, not me. He’s just a friend of my brother’s. ‘Liar,’ she said, ‘I just saw you talking to him.’ I’d forgotten to wind the window up. Before I could do anything, she had her hand through the window and scratched me down my face. She started screaming and shouting some very select language at me. I thought this is it. I’m going to get stabbed. But I just got the window up in time. If I hadn’t, she would have opened the door and killed me.” (p.170)
In 1975 scheidde het koppel vanwege het overmatige drankgebruik en de affaires van Starr. Ook Cox liet zich in dit opzicht niet geheel onbetuigd, althans volgens Wikipedia. Zo zou zij tijdens haar huwelijk met Starr een affaire met George Harrison hebben gehad. Wikipedia weet nog enkele trivia te vermelden. Zo zou Maureen Cox te horen zijn in het achtergrondkoortje va de song “The Continuing Story of Bungalow Bill”. Maar veel merkwaardiger is dat volgens Wikipedia de eerste song die door Apple, de platenmaatschappij van The Beatles, werd uitgebracht een in 1968 (er staat “1986” maar dat kan natuurlijk niet) door Frank Sinatra opgenomen speciale versie van zijn song “The lady is a tramp” zou zijn geweest. De song was een speciaal door Sammy Cahn voor de 22ste verjaardag van Maureen aangepaste versie van het origineel, met als veranderde regels “She married Ringo, and she could have had Paul/That’s why the lady is a champ”.
Na Maureens dood schreef Paul McCartney overigens het liedje “Little Willow” dat hij aan haar kinderen opdroeg. (Cox en Starr hadden gezamenlijk drie kinderen: Zak in 1965, Jason in 1967 en Lee in 1970. In 1976 zou Cox gaan samenwonen – en later trouwen – met Isaac Tigrett, een van de oprichters van het Hard Rock Café, en ook hiermee had ze een dochter Augusta). De song is te vinden op McCartneys album uit 1997, Flaming Pie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.