Morgen zal het twintig jaar geleden zijn dat George Harrison in het ziekenhuis werd opgenomen nadat hij in zijn landhuis in Henley-on-Thames, Oxfordshire, neergestoken was door een indringer. De 56-jarige ex-Beatle was enkele keren in de borst gestoken. Zijn Mexicaanse echtgenote Olivia Arias raakte licht gewond aan haar hoofd. Harrison kwam uiteindelijk zonder al te veel kleerscheuren uit het incident, al zou hij niet lang daarna aan kanker overlijden.


De politie van Thames Valley heeft nog in dezelfde nacht een man aangehouden in Friar Park, een voormalig nonnenklooster waar de Harrisons al meer dan twintig jaar een teruggetrokken bestaan leiden. De verdachte, een 33-jarige man uit Liverpool die geen bekende van het echtpaar was, had ook enkele verwondingen opgelopen. Er zou een stevige worsteling hebben plaatsgevonden tussen de Harrisons en de indringer. Het stel was er kennelijk in geslaagd de man tot vlak voor de komst van de politie vast te houden.
George Martin, de befaamde producent van de Beatles, zei dat er vermoedelijk sprake was van ‘een inbraak die verkeerd afliep’. Hij wees erop dat er vaker mensen hadden geprobeerd Harrisons enorme, scherp bewaakte landgoed binnen te dringen. In 1992 probeerde een Amerikaanse Beatle-fanaat er brand te stichten. Martin dacht niet dat het om een aanslag ging zoals die waarvan John Lennon het slachtoffer werd. Zoals men weet, werd Lennon in 1980 voor zijn flat in New York doodgeschoten door een gestoorde fan, Mark Chapman. Paul McCartney, Ringo Starr en Lennons weduwe Yoko Ono reageerden geschokt toen zij het nieuws hoorden, maar zijn opgelucht en dankbaar dat de Harrisons de aanval hebben overleefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.