Roy Curvers (Haelen, 27 december 1979) is een voormalig Nederlands wielrenner, die bijna zijn hele carrière voor Team Giant-Alpecin heeft gereden dat in 2017 verder ging als Team Sunweb (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete).

Roy Curvers begon destijds met wielrennen toen hij zijn dorpsgenoot Frans Maassen zag rijden in de Tour. Toch is hijzelf een laatbloeier. De renner uit Nederlands Limburg werd pas op zijn 28ste prof bij Skil-Shimano. In Halle-Ingooigem van 2011 reed Curvers in de slotkilometer weg van een kopgroep met Belgische toppers als Van Avermaet en Meersman. De Nederlander hield stand en boekte zo zijn eerste profzege. Een seizoen eerder had de aanvalslustige hardrijder zich ook al laten opmerken in de Omloop Het Nieuwsblad (17de), Gent-Wevelgem (20ste), de Vattenfall Cyclassics (20ste), Parijs-Brussel (8ste) en Parijs-Tours (19de). Na de Vuelta van 2011 werd Curvers in 2012 ook geselecteerd voor zijn eerste Tour de France (135ste). Het jaar daarop eindigde hij als vijfde in de World Ports Classic, op amper vier seconden van eindwinnaar Nikolas Maes.
Curvers was een van de ploegkapiteins van Giant-Alpecin. De Limburger is bezeten door alles wat met fitness te maken heeft. Samen met de trainers blijft hij zijn ploeggenoten stimuleren om een steeds hoger niveau te bereiken. Curvers wordt na zijn actieve loopbaan dan ook onderdeel van de technische staf van de ploeg. “Dit team is uitgegroeid tot een van de beste ter wereld. Na tien jaar bij deze ploeg voelt het als familie. Ik heb dan ook nooit overwogen dit team te verlaten”, aldus Curvers. “Een renner van mijn leeftijd moet beginnen na te denken over zijn toekomst na het wielrennen. Ik ben dan ook super blij dat de ploeg mij deze kans biedt om ook na de fiets mijzelf te blijven ontwikkelen. Deze zekerheid geeft me mentale rust.” (Nieuwsblad; Wielerflits; onderstaande foto Erik Westerlinck)

Roy Curvers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.