Morgen zal het al 65 jaar geleden zijn dat de Amerikaanse charmezanger Vic Damone in het huwelijk trad met de Italiaanse actrice Pier Angeli. Deze laatste was de grote liefde van James Dean, maar haar familie dwarsboomde hun relatie. Damone en Angeli kregen een zoon, Perry Farinola Damone. In 1958 ging het paar al uit elkaar. Er volgde een vechtscheiding die breed in de pers uitgesmeerd werd en vooral handelde om het hoederecht over hun zoon. In 1962 hertrouwde Pier Angeli met de Italiaanse filmcomponist Armando Trovajoli waarmee ze een tweede zoon Andrew kreeg. In 1969 eindigde ook dit huwelijk in een scheiding. Ze overleed op 39-jarige leeftijd aan een overdosis barbituraten en werd begraven in de Franse stad Rueil-Malmaison. Damone van zijn kant zou nog lang leven en nog vier keer hertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.