Het is ook al vijf jaar geleden dat de Britse schrijver van komische televisieprogramma’s, Jeremy Lloyd, is overleden. Lloyd stierf in het ziekenhuis, waar hij was opgenomen met een longonsteking.

Lloyd werkte in de jaren vijftig in een chique kledingzaak, wat hem inspiratie verschafte om samen met David Croft (1922-2011) de avonturen in het warenhuis van de Grace Brothers te bedenken. Enfin, doorgaans is het de “pussy” van Mrs.Slocombe die allerlei avonturen beleeft, maar dat gebeurt dan buiten beeld uiteraard. De kreet “are you free, mister Humphries?” heeft ook helaas al lang niet meer weerklonken, want acteur John Inman is al in 2007 overleden. En daarmee zijn we dan bij het homo-erotische subthema van “’Allo ‘Allo”, een reeks over de lotgevallen van de Franse café-uitbater René Artois die Lloyd eveneens met Croft schreef (tussen 1982 en 1992). Tijdens de Tweede Wereldoorlog wil René zowel het verzet als het Duitse bezettingsleger te vriend houden en daardoor raakt hij in de meest absurde situaties verzeild.
Lloyd was ook korte tijd getrouwd met de Britse actrice Joanna Lumley, die in 1973 eventjes meespeelde in Are you being served?, maar vooral bekend is door de rol van Patsy Stone in de serie Absolutely Fabulous, dat echter niet door het duo Croft-Lloyd werd geschreven (maar door Dawn French en Jennifer Saunders).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.