Het is vandaag al een halve eeuw geleden dat The Supremes in The Ed Sullivan Show afscheid namen van het televisiepubliek met het toepasselijke “Someday we’ll be together” (*). The Supremes bestonden op dat moment nog altijd in hun topformatie, zijnde Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson. Maar Berry Gordy had zijn favorietje, Diana Ross, steeds meer naar de voorgrond geduwd. Eerst werd er nog een compromis gevonden in de benaming “Diana Ross and the Supremes”, maar eind 1969 was de situatie niet langer houdbaar en begon Diana Ross aan een solocarrière.
P.S. “Someday we’ll be together”? You wish! Het kwam nooit meer goed en voor Florence Ballard eindigde de split zelfs op een katastrofe…

(*) The Supremes zijn haast ontelbare keren te gast geweest in The Ed Sullivan Show en er bestaan dan ook tientallen foto’s van op het internet. Maar helaas geen enkele van deze laatste show. Daarom heb ik maar geopteerd voor een vroege foto waarop ze “Stop in the name of love” zingen met het daarbijhorende typische gebaartje van “stop, nu is het genoeg geweest…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.