Steve Morabito (foto Erik Westerlinck) is een Zwitsers wielrenner die tot 2019 reed voor Groupama-FDJ.

Hij begon zijn profloopbaan bij Phonak Hearing Systems in 2006. In zijn debuutjaar won hij meteen een rit in de Ronde van Zwitserland door in de spurt Jurgen Van Goolen te verslaan. Zijn ploeg hield eind 2006 echter op met bestaan. Morabito kon voor twee jaar tekenen bij Astana. In oktober 2007 was hij goed op dreef in de Herald Sun Tour. Morabito won eerst de vierde rit – een bergachtige etappe – en schreef twee dagen later ook de korte tijdrit in en om Melbourne op zijn naam. Na vijf seizoenen bij BMC Racing Team vertrok Morabito in 2015 naar FDJ. In 2018 werd hij kampioen van Zwitserland op de weg. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.