De Engelse wielrenner John Tonks viert vandaag zijn 55ste verjaardag…

John Tonks werd geboren in Wolverhampton en startte zijn loopbaan dan ook bij de lokale wielerploeg. In 1982 werd hij al meteen tweede in het nationaal kampioenschap voor junioren, na Gary Baker.
In 1985 werd hij bij de amateurs winnaar van de Tour of the Cotswolds en een jaar later kwam hij hier bij ons zelfs een rit winnen in de Ronde van Limburg.
Rond de eeuwwisseling verkast hij naar Hong Kong en daar begint op latere leeftijd nog een totaal nieuwe carrière voor hem. Aangezien de tegenstand hier heel wat minder is, wordt hij in 2002 al meteen nationaal kampioen in de individuele tijdrit, terwijl hij in de wegrit enkel ene Kaan Hang Kan moet laten voorgaan.
In 2004 haalt hij zijn gram en wordt hij uiteindelijk toch nog nationaal kampioen van Hong Kong op de weg. In 2009 laat hij nog altijd overwinningen optekenen in Thailand, Indonesië, China en natuurlijk Hong Kong. Tot op de dag van vandaag behaalt hij nog altijd behoorlijke uitslagen in die uithoek van het wielrennen. Zo werd hij dit jaar nog derde op het nationale kampioenschap van Hong Kong na King Lok Cheung en King Wai Cheung.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.