De mensen van v.z.w. Sofa zijn in de zomermaanden met hun respectievelijke kinderen en een schoolkoor uit Kwatrecht in de Scratch-studio van Viersel gekropen en hebben zich daar geamuseerd, omdat het buiten toch geen weer was. Het resultaat van dit tijdverdrijf hebben ze daarna op plaat gezet en uitgebracht zo rond de kerst, wanneer zelfs de stoerste borst wel eens ontroerd wil worden door een kinderstem.

Nu hebben wij daar in principe niets tegen, wij zouden hetzelfde doen mochten wij het talent en de middelen daarvoor bezitten. Maar dat mag ons niet beletten deze productie toch eens kritisch te beluisteren. En om te beginnen stellen we dan vast dat de opname (door Guy Lejeune die zelf ook een niet onaardige bijdrage levert, nl. dat tuftuf-geval) nogal dof klinkt. Maar ze opent wel met het beste nummer (« Opa » van Jan De Vuyst). Lieven Coppieters is weer heel « lief » op “Als het regent”, maar een echt kinderlied is het toch niet geworden. « Hans Brievenbus » van Jan De Vuyst komt uit « Help ik win een miljoen », waarvan de beste nummers reeds vroeger zijn uitgebracht. “Stef” van Jean-Marie Aerts is een instrumental en over « ’t Is feest » van Walter Verdin spreken we ons ook niet uit. Wel over “lene mee esp” van Big Bill en “Mama moet komen” van Raymond van het Groenewoud. Hier heeft de commerce namelijk serieus meegespeeld. Dat van Big Bill is inderdaad niet zijn spetterende rock met dezelfde titel en de bijdrage van Raymond (die meteen tot lijsttrekker van de plaat wordt gebombardeerd) duurt precies één minuut en twee seconden. Slecht is deze plaat niet, maar ze bewijst nog maar eens hoe goed die van Stekelbees wel is!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.