Geboren in 1964, trad Laurence Cornez (op bovenstaande foto naast zangeres Sandra Nazé) oorspronkelijk op als begeleidster van Anna Teresa de Keersmaeker in “Mikrokosmos”. Daarna richtte zij samen met Jean-Luc Fafchamps in 1989 het “Bureau des Pianistes” op met de bedoeling het publiek ongewone programma’s aan te bieden. Er zijn natuurlijk wel eens vaker concerten voor twee of meer piano’s, maar vaak gaat het dan om bewerkingen. Zij willen enkel werk brengen dat origineel voor dergelijke samenwerking werd geschreven. In 1991 kwam Stéfan Ginsburg (°1969) er als derde lid bij en de huidige samenstelling kwam tot stand in 1993 toen Jean-Luc Fafchamps de groep verliet en vervangen werd door de Japanse Sachiko Yoshida (°1964), die reeds sinds haar twaalfde in Brussel woont om er te studeren met Jean-Claude Vanden Eynden en Edwardo Del Pueyo. In de theaterzaal van Vooruit speelden zij op vrijdag 9 december 1994 werk van Dallapiccola, Dutilleux, Debussy, Ligeti en Wolpe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.