Teri Lynn Hatcher (Palo Alto in Californië, 8 december 1964) is een Amerikaanse actrice die bekend is geworden door haar rol als Lois Lane in de televisieserie Lois & Clark: The New Adventures of Superman. In 1997 was ze een Bondgirl toen ze de rol van Paris Carver speelde in Tomorrow Never Dies. In 2005 won ze een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol als Susan Mayer in de televisieserie Desperate Housewives.

Hatcher werd geboren als dochter van een softwareontwikkelaar en een kernfysicus. In maart 2006 maakte Hatcher in Vanity Fair openbaar dat ze als kind seksueel was misbruikt door een aangetrouwde oom. Haar ouders waren ten tijde onbewust van het seksueel misbruik. In 2002 hielp ze openbaar aanklagers van Santa Clara County met een aanklacht tegen haar misbruiker. In de zaak werd hij aangeklaagd vanwege het misbruiken van een veertienjarig meisje dat later zelfmoord pleegde. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf, maar overleed op 19 augustus 2008 aan darmkanker nadat hij zes jaar van zijn straf erop had zitten.
Hatcher’s eerste rol was in The Love Boat. Verder had ze een terugkerende rol in MacGyver als Penny Parker en speelde ze in nog tal van andere televisieseries als Star Trek: The Next Generation, L.A. Law, Quantum Leap, Frasier en Seinfeld. Maar haar meest opgemerkte rol was dus in Desperate Housewives. Onvergetelijk is de scène als ze een verhouding heeft met een rijke Engelsman, die zo’n typische onverstoorbare butler in dienst heeft. Ze komt net van onder de douche en met niks anders dan een handdoek om zich heen gewikkeld bukt ze zich op een bepaald moment ver voorover, net op het moment dat de butler met een dienblad binnenkomt en dus ongewild een zicht krijgt op heel haar interieur. De man draait zich spoorslags om en gebaart van krommenaas. Even later wordt hij echter door zijn baas aan haar voorgesteld, waarna zij zegt: “We hope to see more from each other.” Waarop de butler droog: “I think we’ve seen enough already”.
Ook in de film “Heaven’s prisoners” van Phil Joanou uit 1996 maakt ze een geweldige entrée (“in hare pure” namelijk). Ook op een fiets heeft ze de allures van een Paola Pezzo (zie onderstaande foto)…
Tussen 1985 en 1988 had Teri Hatcher een relatie met collega acteur Richard Dean Anderson met wie ze samen speelde in MacGyver. Hatcher trouwde op 4 juni 1988 echter met Marcus Leithold, van wie ze een jaar later reeds scheidde. Op 27 mei 1994 trouwde ze met Jon Tenney, uit dit huwelijk kwam een dochter, Emerson Rose, voort op 10 november 1997 (wat betekent dat ze zwanger was toen ze voor Pierce Brosnan uit de kleren ging). Teri Hatcher said that she accepted her role in this movie, to fulfill her then husband’s lifelong dream of being married to a Bond girl. She later expressed her dissatisfaction with the part, saying it was “an artificial kind of character to be playing that you don’t get any special satisfaction from it.” En Bondgirl of niet, ook dit huwelijk liep uit op een scheiding in maart 2003. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.