Jan Barta (foto Erik Westerlinck), de Tsjechische wielrenner die sedert vorig jaar een stapje heeft teruggezet en na een lange carrière bij ProTourploegen nu bij het procontinentale Elkov-Author rijdt, heeft het voorbije jaar nog eens aangeknoopt met de overwinning door de proloog van de Ronde van Hongarije te winnen. Niet lang daarna werd hij ook Tsjechisch kampioen tijdrijden.

Zijn eerste succes in zijn profcarrière boekte Jan Bárta (Kyjov, 7 december 1984) in de Ronde van Oostenrijk 2009, waar hij in de vierde rit de beste van de kopgroep bleek. Daarvóór was hij al kampioen tijdrijden van zijn land geworden bij de beloften. Bij de elite zou hij dit nog vijf keer over doen. Bovendien werd hij in 2013 ook kampioen op de weg.
In 2012 won hij de Internationale Wielerweek en de Ronde van Keulen en een jaar later de tweede etappe en het eindklassement van de Szlakiem Grodów Piastowskich.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.