Morgen zal het 25 jaar geleden zijn dat mijn ouders de Prinsenlaan in Temse verlieten om in te trekken in de serviceflats die op de plaats van het Elisabeth-ziekenhuis waren opgetrokken en dus ook zo heetten. Ze behoorden tot de eerste bewoners behoorden (bijgevoegde foto heeft zelfs nog in een wervende folder gestaan), want de officiële opening vond slechts later plaats.

Pas op zaterdag 25 maart 1995 vond de officiële opening plaats van Residentie Elisabeth met 70 serviceflats voor bejaarden in de Kouterstraat, een realisatie van het OCMW van Temse. In de cafetaria van het flatgebouw werd het woord gevoerd door OCMW-secretaris Herman Fonck, voorzitter Eddie Van der Vieren, burgemeester Luc De Ryck en Vlaams Minister voor Welzijn en Gezin Wivina De Meester, die de serviceflats officieel opende met de onthulling van de gedenkplaat in de inkomhal. Daarna werd een rondleiding gegeven in een tweetal reeds bewoonde serviceflats (o.a. die van mijn ouders).

Op dat moment waren reeds 35 van 70 appartementen bewoond. De wachtlijst die het OCMW voor de residentie vanaf juni 1991 had opgesteld, bevatte kandidaten voor 125 serviceflats. Iedere flat biedt de bewoner(s) een gevoel van veiligheid dank zij het personenalarmsysteem (met 4 alarmknoppen per flat) en de microfooninstallatie, die in verbinding staan met ziekenhuis De Pelikaan, waar het noodoproepsysteem 24 op 24 uur in de gaten wordt gehouden. De cafetaria zou in de toekomst zowel voor bewoners van de flats als voor bezoekers aan het ziekenhuis toegankelijk zijn.
Vóór de hoofdingang van Residentie Elisabeth prijkt het bronzen kunstwerk Ochtendgloren van beeldhouwer Armand Loveniers (afkomstig uit Steendorp), dat het OCWM speciaal voor de opening ervan liet vervaardigen. Voor nadere inlichtingen omtrent de serviceflats kon men terecht in de kantoren van het OCMW, Kouterstraat 1, Temse, tel. 03/710.25.04 (secretariaat).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.