Accordeonist/componist Tuur Florizoone viert momenteel het twintigjarige bestaan van zijn trio Tricycle met een nieuwe cd ‘ZOOM’ en een tournee die hen op vrijdag 6 december, 20 uur naar De Centrale voert in de Kraankindersstraat 2 te Gent (foto Tom Herbots)

Tuur Florizoone is zowat de ‘chouchou’ van De Centrale. Hij is er nu bijna voor de 15e keer te gast, steeds in andere bezettingen en projecten. Met Tricycle is het nu voor de eerste keer. Samen met zijn companen Philippe Laloy (saxen & fluit) en Vincent Noiret (contrabas) brengt Tuur Florizoone een unieke mix van jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek.

Tuur Florizoone is bij het Gentse publiek ongetwijfeld bekend van zijn filmscore voor ‘Aanrijding in Moscou’ (2008), de door-en-door Gentse succesfilm van Christophe Van Rompaey, waarvoor Tuur de publieksprijs won op de ‘World Soundtrack Awards en ook genomineerd werd voor de Prijs van ‘Beste Muziek’ bij de Europese Filmprijzen. In opdracht van vzw Trefpunt produceerde hij in 2010 het fel gelauwerd mestiezenproject ‘Mixtuur’, over Congolese bastaardkinderen in Belgische pleeggezinnen, met hartverscheurende beelden van tristesse en melancholie. Als Brusselaar pendelt en fietst Tuur ook elke woensdag van het Sint-Pietersstation naar de Bijloke waar hij als docent ‘accordeonjazz’ geeft aan het KASK Muziekconservatorium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.