In het kader van de bibliotheekcampagne ‘Iedereen bibliothecaris – deel je passie’ werd burgemeester Luc De Ryck vijf jaar geleden als gastspreker gevraagd om te spreken rond het thema ‘Mijn vrijetijdsbesteding doorheen de jaren’.  Deze lezing is nadien ook op deze blog uitvoerig aan bod gekomen in tal van bijdragen. Een aantal van hen heb ik met links aanklikbaar gemaakt in onderstaande perstekst.

Luc De Ryck (°Temse, 1949) was aanvankelijk leraar en streekjournalist. In 1983-1992 was hij schepen, in 1986-1999 kabinetsmedewerker van minister Miet Smet, sinds 1993 is hij burgemeester.
Buiten zijn professionele werkzaamheden heeft hij altijd een ruime belangstelling gehad. In de jaren ‘50 waren strips zijn uitverkoren vrijetijdsbesteding (aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3), vanaf de jaren ‘60 (Engelstalige) popmuziek (The Beatles op kop) en (daaruit voortvloeiend) de Engelse taal, daarna taalstudie (o.a. oorsprong en betekenis van plaats-, voor- en achternamen), lectuur (van literatuur naar geschiedenis), fietsen (ook ‘koersen’)…, later (en tot vandaag) het bijwonen van (pop)concerten van vedetten uit zijn jeugd. Bovenal was en is Temse zijn grootste passie, in het bijzonder de periode 1885-heden.
Zijn vrijetijdsbesteding heeft duidelijke sporen nagelaten in zijn politieke werkzaamheden en palmares.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.