Veertig jaar geleden nam de voetbalploeg van De Rode Vaan (en dus ook ikzelf) in Boechout deel aan het tornooi “Links in de clinch”. Voor zover ik me herinner, hebben we niet gewonnen, maar we hebben toch niet slecht gespeeld (was het hier dat we de zogenaamd “onoverwinnelijke” elf van Humo hebben verslagen?). Helaas dus geen wedstrijdverslag, dan maar een niet-gedateerd verslag van een voetbalwedstrijd tussen de Aalsterse Mikisclub en De Rode Vaan (ik vermoed uit 1980/81).

Een vernieuwd r.v.-elftal heeft vorige week met succes een vroegere sportieve traditie weer heropgenomen. In Aalst werd er tegen de plaatselijke Mikisclub weliswaar 2-2 gelijkgespeeld, maar de inzet en het enthousiasme waren van die aard om het beste te laten verhopen voor de toekomst. De doelpunten van de Mikisclub kwamen er bovendien op penalty en dankzij een own-goal van een ietwat verstrooide r.v.-correspondent, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Mikisclub in het begin van de wedstrijd een aantal prachtige kansen had gecreëerd. Het was enkel dankzij een koelbloedig ingrijpen van keeper Juul Puttemans dat de heroptredende r.v.-ploeg deze moeilijke momenten overleefde. Dé man van de wedstrijd was echter Miel Dullaert die zowel in de verdediging als op het middenveld bergen werk verzette en ook de aangever was van de counters die uiteindelijk met succes werden afgerond. Op de foto zien we naast de r.v.-spelers ook nog scheidsrechter Pierre Van den Bossche, die de wedstrijd keurig in handen hield, en schepen van sport, de heer Bourlon, die de aftrap gaf en voor een beker had gezorgd. Door de Mikisclub werden de r.v.-spelers verrast met een souvenir en een gezellig etentje achteraf. Dat is eens wat anders dan hooligans ! Foto genomen door Lode De Pooter, coach van de r.v.-ploeg (en niet door de vertrouwde Jo Clauwaert, zoals ik per vergissing op de foto heb geschreven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.