Jazzpianist Kris Defoort (foto YouTube) werd geboren in Brugge. Hij is echter begonnen tussen 1978 en 1982 met studies oude muziek aan het conservatorium van Antwerpen (clavecimbel bij Jos Van Immerseel, blokfluit bij Koen Dieltiens). Daarna trok hij tot 1987 naar Luik waar Frederic Rzewski, Philippe Boesmans en Henri Pousseur hem inwijdden in de hedendaagse muziek en via die weg ontdekte hij dan de jazz. Na een tournee met Lionel Hampton, bouwde hij een eigen carrière uit. In opdracht van de Koningin Elisabethwedstrijd 2007 componeerde Kris Defoort het opgelegde werk voor pianosolo. Op 8 mei 2009 ging zijn tweede opera House of the Sleeping Beauties (productie LOD, Toneelhuis, De Munt), geregisseerd door Guy Cassiers, in wereldpremière in De Munt te Brussel. Daarna werkte Kris Defoort aan Brodsky Concerts, een voorstelling gebaseerd op teksten van Joseph Brodsky, waarbij hij samen met acteur Dirk Roofthooft op de scene stond. Intussen blijft Kris Defoort actief als improviserend pianist in verschillende bezettingen. Zo meen ik me te herinneren dat ik hem eens aan het werk heb gezien/gehoord samen met Raymond van het Groenewoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.