55 jaar geleden: de vader van Paul McCartney hertrouwt

09 jim and paul mccartney with angela williams and daughter ruth

We weten allemaal dat het ontstaan van The Beatles voor een gedeelte “te danken” is aan het feit dat zowel John Lennon als Paul McCartney reeds op jeugdige leeftijd hun moeder hebben verloren. Het was inderdaad op 31 oktober 1956 dat Mary Mohin is gestorven aan borstkanker. Ze was pas 47 jaar oud. Vader Jim was op dat moment 54 en aangezien hij nog minder verdiende dan zijn vrouw, werd de familie in armoede gedompeld. Jim zou dan ook pas hertrouwen, wanneer hij dankzij Paul zijn intrek kon nemen in een betere woning. Hij huwde op 24 november 1964 met Angela Williams, die al een dochtertje had uit een vorig huwelijk. Ruth (vooraan op de foto met haar moeder en Jim en Paul McCartney) werd door Jim McCartney wettelijk geadopteerd en werd dus de stiefzus van Paul. Jim McCartney overleed op 18 maart 1976.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.